Integrated Living

Newcastle, NSW – 730sqm

  • Integrated-Living-01
  • Living Office Design
  • Office-Design-03
  • Office Design-3
  • Office Design-7
  • Integrated Living Office Design 06
  • Integrated Living Office Design 07
  • Integrated Living Office Design
  • Integrated Living Office Design
  • Office Design-8
  • Integrated Living Office Design
  • Integrated Living Office Design 12

Client Objectives:

Due to changes in the industry, Integrated Living sought to merge and centralise their logistics and customer service functions into a Local Connect Centre (LCC). Steven Gill main aim for the new office space was to provide a centralised location for many of the smaller regional offices as well as providing a space to showcase their technology solutions for in-home care to clients. The new office design was also needed to create a more collaborative workplace for staff to feel comfortable at work whilst still providing flexibility for future growth within the business. The office design needed to also consider the Excerpt from Health Access: Contact Centres Development Resource October 2010 to ensure standards were met by the client.

Project Specifics:

Integrated Living’s corporate colours, graphics and branding have been incorporated throughout the office fit-out to increase employee engagement and to encourage a deeper connection with the brand.

The front of house comprises of a large welcoming open plan reception area providing easy access to flexible meeting rooms, clinic rooms and the Technology Hub of Excellence for clients. Operable walls and flip-top tables were utilised to ensure flexibility.

One of the clients main objectives was to ensure there is enough space for future business growth. The office layout includes a mix of private offices, open plan workstations and workstations with increased privacy for task specific personnel allocation. Each of these areas was designed with the future in mind by allowing for flexible layout options in the future.

The panoramic views of Newcastle Harbour was achieved through the use of full height glass panels in the breakout area and boardroom. One of the main design features of the office fit-out in this area is the bi-fold doors which expand the boardroom into a large function space. The employee breakout space features a stunning island bench and multiple spaces for lunch breaks or casual meetings whilst taking in the view.

Scope of Works:

  • Workplace Strategy
  • Concept Design
  • Design Development
  • Design Documentation
  • Project Management
  • Construction Management

Got a project? Lets get in touch.