Zenviron

Newcastle, NSW – 465sqm

  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle
  • zenviron office design fitout newcastle

Client Objectives

Zenviron is a full-service balance-of-plant contractor providing engineering, procurement and construction services to the renewable energy sector in Australia and New Zealand.

The company had outgrown their current office space and wanted to take a second tenancy adjoining their current leased space to allow for expansion. The new office design and fit-out needed to align the look and feel with the existing space by using the same feature furniture and partitioning.

The office design needed to allow for additional future growth, larger meeting spaces, management offices and expanding the original kitchen and breakout areas.

Project Specifics

The removal of the wall between the two tenancies connected the entire office space.

New collaboration spaces were created including a large boardroom to accommodate 14 people with the latest AV equipment, a smaller meeting room and an office meeting pod located in the open plan workspace – ideal for short casual internal meetings.

The open plan office design was increased by an additional 30 workstations to accommodate expected future growth as well as 8 private managerial offices.

It was important to connect the office design and fit-out with the company’s vision and purpose. Solar and wind power murals not only created a bright and inviting space, they clearly communicated the company’s profile. A calm and ‘home-like’ feel was created in the meeting spaces by creating warmth with feature carpet, wallpaper and furniture choices. The entire space connected with nature through the use of blue, green and yellow tones and planter storage boxes that also defined the areas.

A windmill ceiling feature above the colour coded open plan workstations provides a visual and acoustic feature.

Scope of Works

  • Concept Design
  • Design Development
  • Design Documentation
  • Project Management
  • Construction Management

Got a project? Lets get in touch.