Ochre Health

Sydney, NSW – 263 sqm

Ochre Health is a leading Australian healthcare services company with Headquarters in Woolloomooloo, Sydney. Ochre Health specialises in the provision of health services to outer urban, regional and remote communities. With a rich history of working in and with outback communities Ochre engaged Evoke Projects to bring out their strong brand ethos to their Sydney Headquarters. Being a promoter of good health to the broader community, Ochre wanted to provide a healthier more vibrant place for their team to perform in. Further to improving the office design and fit-out environment, Ochre’s objective was also to maximise their existing space with a view to combing two separate teams currently working on different floors within the building, allowing for less real estate and increased connectivity. Understanding the client’s objectives allowed the team at Evoke to apply our a holistic approach to explore the current frustrations and dysfunctionality of the existing space, design the ultimate solution and then create a much more usable, collaborative environment, with a new fresh look and feel. Give the tight budget constraints to carry out these objectives, Evoke was to decide what to retain where and what works should be carried out to achieve the best result possible for the team, across all areas of the office space.

Evoke provided a fresh new ‘look and feel’ focusing on paint colours and greenery to achieve Ochre Health’s brand in a cost effective way throughout the Fitout. This allowed a seamless integration of the existing areas and new areas of the fitout with only a new a coat of paint to some existing areas. The furniture selection was also important due to the fact the existing furniture was not fit for purpose and did not allow the best use of the different zones. Evoke was able to specify new furniture for the existing collaboration and meeting areas to allow better use of the individual space, resulting in reducing the amount of reconfiguration of the built environment, which in turn reduces cost. This included smaller meeting tables to ensure better usability for writable walls being installed along with table boxes for better cable management and less space wastage on the tables. Acoustics were also a key issue that had to be addressed in the new workspace due to Ochres Recruitment/Call team cohabitating with the admin team. To combat this Evoke maximised the use of acoustic materials, including the installation of feature acoustic panels above the new workstations. To promote the health and wellbeing of Ochre’s team, Evoke designed the space to maximise biophilic elements, greenery, and natural light to the team focus areas.

Scope of Works

  • Concept Design
  • Design Development
  • Design Documentation
  • Project Management